Over mij

Ik ben Mireille, jouw Luisterspriet. Ik ben 30 jaar en woon samen met mijn man en zoontje in Venlo. Ik ben werkzaam als luisterkind trainer en orthopedagoog binnen de jeugd GGZ. Mijn missie is om kinderen écht te zien, horen en begrijpen. In hun totaliteit, tot in de kern. Want wat een bevrijding is dat! Ik geloof dat een kind op die manier een stevige basis voor de toekomst heeft. Een basis van waaruit het kind zichzelf ziet en begrijpt. Zodoende kan jouw kind zijn talenten ontplooien en het mooiste leven leven. Dat blijkt niet altijd vanzelfsprekend: zeker niet als een kind gedrag of emoties laat zien dat niet direct te verklaren of op te lossen is. Ik help je daarbij. In één luisterkindafstemming geef ik je de oorzaak, inzichten en handvatten mee. Bovendien wordt er soms al het een en ander in de energie gekeerd waardoor verandering direct zichtbaar is. 

Gedrag is slechts het symptoom, het topje van de ijsberg.
96% van ons hele bestaan ligt in het onderbewuste.

Meer weten? Klik hier om het Luisterkind webinar terug te kijken (gratis)

De missie om kinderen tot in hun diepste kern gezien, gehoord en begrepen te laten voelen heb ik eigenlijk altijd al gevoeld. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld over de opleiding die ik wilde volgen: een combinatie van de PABO en Pedagogische Wetenschappen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, maar tegelijkertijd trok mijn aandacht steeds meer richting de kinderen met gedragsmoeilijkheden. Hun gedrag werd vaak gezien als ongewenst. Ik beschrijf het veel liever als onbegrepen.

Ik liet de PABO vallen en stapte volledig over richting de orthopedagogiek. In 2017 studeerde ik af als orthopedagoog gespecialiseerd in speciale leerbehoeften. Kinderen met aandachtsproblemen, onrust, autisme, hooggevoeligheid, dyslexie, angsten, etc.: ik zie het allemaal voorbij komen.
Gedurende deze jaren ontdekte ik ook mijn eigen gevoeligheid en hoe ik feilloos oppikte wat er bij deze kinderen onder de oppervlakte speelde. Ondanks dat ik er destijds niet altijd de vinger op kon leggen en het wellicht niet altijd met het blote oog werd gezien of verklaard, wist ik snel door die bovenste lagen heen te kijken. Ik zag wat er niet werd gezegd en wel werd bedoeld of gevoeld. Mijn interesse in de holistische benadering groeide, ik trainde mijn sensitiviteit, dook nog verder de diepte in en behaalde mijn diploma tot Luisterkindwerker. Wat een verademing: eindelijk kon ik het concreet maken en er woorden aan geven!

In 2020 besloot ik alles wat ik had geleerd te integreren en richtte ik Luisterspriet op.
In 2021 maakte ik de stap naar trainer. Ik heb nu de eer om de Luisterkind opleiding te geven zodat ouders, professionals en ieder die wil zélf deze Luisterkind-afstemmingen kan maken. Voor zichzelf, je kind(eren) of de mensen waarmee je werkt. 

In mijn vrije tijd schilder en teken ik. Ik combineer creativiteit, symboliek, intuïtie en de wijsheid van kinderen. Middels de cursussen ‘Creatieve therapie’ en ‘Kindertekeningen analyseren’ heb ik geleerd de diepere boodschappen uit tekeningen naar de oppervlakte te halen. De verborgen betekenissen die kinderen, maar ook wij als volwassenen, onbewust in creativiteit stoppen biedt een schat aan informatie.

Wil je meer van mij volgen, luisterkindgesprekjes lezen of inspiratie vinden rondom kinderen, gedrag, onderwijs en opvoeding? Volg Luisterspriet op instagram. Voel je welkom!