Over mij

Ik ben Mireille, jouw Luisterspriet. Ik ben 28 jaar en woon samen met mijn man en pasgeboren zoontje in Venlo. Ik ben werkzaam als luisterkindwerker en orthopedagoog binnen de GGZ. Mijn missie is om kinderen écht te zien, horen en begrijpen. In hun totaliteit, tot in de kern. Want wat een bevrijding is dat! Ik geloof dat een kind op die manier een stevige basis voor de toekomst heeft. Een basis van waaruit het kind zichzelf ziet en begrijpt. Zodoende kan jouw kind zijn talenten ontplooien en het mooiste leven leven. Dat blijkt niet altijd vanzelfsprekend: zeker niet als een kind gedrag of emoties laat zien dat niet direct te verklaren of op te lossen is. Ik help je daarbij. In één luisterkindafstemming geef ik je de oorzaak, inzichten en handvatten mee. Bovendien wordt er vaak al het een en ander in de energie gekeerd zodat verandering direct zichtbaar is.


In onderstaande video vertel ik nog iets meer over mijn manier van werken mbt de Luisterkindmethode. PS: Ik vertel in de video over Kind in-zicht, dat nu Luisterspriet heet.  

Gedrag is slechts het symptoom, het topje van de ijsberg.
96% van ons hele bestaan ligt in het onderbewuste.

 

De missie om kinderen tot in hun diepste kern gezien, gehoord en begrepen te laten voelen heb ik eigenlijk altijd al gevoeld. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld over de opleiding die ik wilde volgen: een combinatie van de PABO en Pedagogische Wetenschappen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, maar tegelijkertijd trok mijn aandacht steeds meer richting de kinderen met gedragsmoeilijkheden. Hun gedrag werd vaak gezien als ongewenst. Ik beschrijf het veel liever als onbegrepen.
Ik liet de PABO vallen en stapte volledig over richting de orthopedagogiek. In 2017 studeerde ik af als orthopedagoog gespecialiseerd in speciale leerbehoeften. Kinderen met aandachtsproblemen, onrust, autisme, hooggevoeligheid, dyslexie, angsten, etc.: ik zag het allemaal voorbij komen.
Gedurende deze jaren ontdekte ik ook mijn eigen gevoeligheid en hoe ik feilloos oppikte wat er bij deze kinderen onder de oppervlakte speelde. Ondanks dat ik er destijds niet altijd de vinger op kon leggen en het wellicht niet altijd met het blote oog werd gezien of verklaard, wist ik snel door die bovenste lagen heen te kijken. Ik zag wat er niet werd gezegd en wel werd bedoeld of gevoeld. Mijn interesse in de holistische benadering groeide, ik trainde mijn sensitiviteit, dook nog verder de diepte in en behaalde mijn diploma tot Luisterkindwerker. Wat een verademing: eindelijk kon ik het concreet maken en er woorden aan geven!

In 2020 besloot ik alles wat ik had geleerd te integreren en richtte ik Luisterspriet op. 

En in mijn vrije tijd? Dan schilder en teken ik. Van kleins af aan was ik al een creatieveling. Totdat ik op een bepaald moment besloot dat mijn tekeningen te kinderlijk of ‘te zacht’ waren. Ik legde mijn hobby weg. Zonde, want nu besef ik meer dan ooit dat ik daarmee juist mijn intuïtie en passie voor kinderen tot uiting kan laten komen. Tijdens Luisterkind-afstemmingen krijg ik de mooiste inzichten en wijsheden van kinderen door. De beelden die ik opvang geven mij inspiratie om het e.e.a. op papier vast te leggen.Daarnaast maak ik krachtsymbolen waarbij de tekening op een diepere laag doorwerkt op het welzijn van je kind.
Deze combinatie van creativiteit, symboliek, intuïtie en kinderen vind ik ontzettend interessant. Voorheen heb ik de cursussen ‘Creatieve therapie’ en ‘Kindertekeningen analyseren’ gevolgd. De verborgen betekenissen die kinderen, maar ook wij als volwassenen, onbewust in creativiteit stoppen biedt een schat aan informatie. Het is niet voor niets dat ik het zo belangrijk vind om te werken met het onderbewustzijn wanneer ik aan de slag ga met kinderen en onbegrepen gedrag.

Wil je meer van mij volgen, luisterkindgesprekjes lezen of inspiratie lezen rondom kinderen, gedrag, onderwijs en opvoeding? Volg me op instagram of word lid van de facebook-community Kind in – Zicht.
Voel je welkom!